Thanks ! anda yang ke :

I CARE

27.10.11

vvip #1 MOOMMMMYYYYY


assalamualaikum.



aku dah gelak gelak masa cat dog nyanyi lagu cucur atap tadi. lullaby la konon. huaaa. n sekarang turn spongebob dan si tapak sulaiman pink, patrick. kesian squidward. huhu. actually, aku tgh tengok nickelodean kat tv9. ngee



dan hari ni aina demam. dah banyak hari kot. seminggu tak p tadika. mata sampai lali. rockers kot adik aku ni. huhu. sepanjang dia demam, mak aku tak meniaga sebab kalau mak takde, aina mesti menangis. bila dah berkepit dua dua, seraya kedua mereka demam sekali.

time time ni lah peluang nak observe macam mana mak aku jaga aku kecik kecik dulu.

'mak, dulu akak kecik kecik demam teruk macam aina jugak ke?'
'tak,, akak kalau demam lagi teruk dari aina'
lantas bapak aku pun angguk.
huaaaaarrrr

huhu macam mana la mak aku jaga aku dulu. sampai besar macam ni. bila difikirkan balik, bukan sekadar tanggungjawab, tapi memang mak nak ada di samping anak anak dia bila salah seorang dari kami sakit. kalau ikut tanggungjawab sahaja, mak takkan tiupkan teh panas untuk aina bagi sejuk. dan mak jugak takkan beli macam macam ubat dan vitamin untuk aina semata mata nak dia sihat. itu la mak aku. tapi aku ni belum layak jadi anak yang baik untuk dia. walaupun tak pernah aku tengking atau cakap kasar mahupun lawan cakap dia, aku rasa apa yang aku buat masih tak boleh balas jasa dia sebagai seorang ibu. agak dissapointed di situ. takpe2. aku akan usaha terbaik nak bagi segala untuk dia.



ni entry untuk mak aku. mak akak sayang mak. walaupun ayah kata dia sayang mak lebih! huaaahuaaa. romantik la tu ehhh. haha. dan sekarang aina duk manja2 pulak dengan mak depan aku. tak leh jadi nih. haiyaakkk!

haha challo bete!

2 comments:

intan sofia said...

mcm kakak dgn adek ja hg ngn mak hg.hahaha

nurul aini said...

kan..ish. mak aku mkn makjun tuuu. hehe