Thanks ! anda yang ke :

I CARE

17.8.12

SAYA GURU KELAIH


assalamualaikum 

hehe second last day kita puasa. huhu rasa macam sangatlah sekejap. macam macam nikmat dapat dalam bulan ni. tapi ada jugak yang masih belum dapat. berazam nak buat banyak2 lagi kebaikan tahun depan. tapi tahun ni, aku sgt bertuah rasanya. 

bukan semua orang dapat sebarkan ilmu untuk orang lain. n bukan semua orang dapat pengalaman yang tak disangka sangka untuk jadi cikgu. baki lagi 3 hari lepas raya ni nak settle semua benda kat sekolah. hehe hopefully budak budak nih dapat belajar dgn lebih baik lagi.


duit kotak. untuk subjek matematik. besar bangetttt!


3 M. aku guru kelas. hehe budak budak ni hyper betui. tapi depa sayang aku. hehe 

"cikgu tak payah la sambung belajaq nanti, cikgu ajar la kami. nnt bila kami dah keluar dari sekolah ni, cikgu p la sambung" ayooo :'(

                               
pernah sekali ada pelajar kelas ni aidil muntah muntah. mungkin perut masuk angin sebab puasa. ini pengalaman. telefon mak nye then ke pejabat dan bawak balik. kalau dulu kecik kecik aku tak faham apa sebenarnya kerja seorang guru ni, sekarang aku dah ada clear experience hehe

cikgu cikgu kat sini pun baik2. banyak beri tunjuk ajar dan ilmu. depa banyak bagi cadangan, nasihat n macam macam. tak kedekut ilmu. yang paling best time pagi pagi ada jualan langsung dari cikgu cikgu. haha. terbaek. bilik guru tak pernah sunyi dari telatah cikgu cikgu :')


penat tu memang sangat penat. tapi ambik ini sebagai pengalaman dan ilmu. rupanya bukan mudah jadi cikgu ni. kalau tak sabar, lama dah budak budak ni kena dengan aku. haha. k la. salam Ramadhan. salam Aidilfitri. maaf zahir batin. halal makan minum dan semuanya :)









2 comments:

r_nIeysHz said...

cikgu , nak susu =,=" haha

intan sofia said...

syoknyaaaaaaaaaaaaa!!!! jom aini kita jadi cikgu.ehehhe