Thanks ! anda yang ke :

I CARE

26.7.12

BUDAK SEKOLAH + HANDPHONE

assalamualaikum

equation ataih ni rasanya macam samadengan NO. hohoh. mak bapak maybe ingat anak anak p sekolah bawak handset untuk keselamatan mahupun kerja sekolah n whatsoever. tapi pengalaman aku la kan, budak sekolah plus handphone will never gonna avoid from creating troubles. 

kalau masa spm dulu pun ustaz aku bagi bawak handset di asrama. untuk belajaq la dia kata. dalam duk nak spm pun ada lagi yang buleh p duk gatai mesej marka. gayut dgn marka hahah. tak makan saman betui. tambah tambah la budak budak sekolah la ni nak pakai handphone. hmpphh terrrkanan. 

keselamatan kah? no no. aku selamat ja even lepas balik sekolah kalu mak aku lambat sikit, aku kena p kat public phone depan sekolah telefon mak aku. kalau takut pun, aku pinjam ja fon sekolah. ape fungsi cikgu cikgu? takkan sekadar mengajar anak murid je meh. 

budak bawah 10 tahun sekarang bawak iPad, tab main sambil jalan jalan kat mall. wah. advance. tapi aku lagi besyukur dulu zaman aku tak dak benda ni semua. so far, i'm fine je. aku ramai kawan. for sure, tak forever alone. haha

oh mai. aku tak boleh pikir benda lain cuma gejala sosial yang berleluasa berlipat kali ganda. haishh



oh yeah. i feel like i am going to say NO to budak sekolah with handphone to school. haha
thank you :D

2 comments:

Abdul Halim Mohd Yusof said...

sejujurnyer la...masalah displin akan bertambah, siyes...tgk video lucah dalam kelas, men msg ngan aweks, men tgkap2 gambar dan sebagainya...dan yang aku nmpak gk, byk (-) daripada (+)..huhu

nurul aini said...

aahh betuii halim